Borhíd Fesztivál és Borünnep

Az időjósok kellemes őszi időt ígérnek a hétvégére, ami remek hír a fesztiválozóknak, hiszen már csak egy napot kell várni és kezdetét veszi Esztergomban a Borhíd Fesztivál és Borünnep.

Szinte az ország egész területéről érkeznek borászatok, hogy a látogatók megízlelhessék a pincészetek méltán híres borait. Az eddig is rendkívül sikeres rendezvény idén rekordot dönt, több mint 20 borászat foglalja el a Kossuth híd és a Kis Duna sétány jelentős területét. Szekszárd, Csongrád, Villány, Badacsony, Etyek, Csopak, Tokaj, Eger és számos környékbeli családi pincészet gondoskodik a felejthetetlen ízekről. A koncertek tekintetében a szervezők most sem okoznak csalódást, olyan zenei kínálatot vonultatnak fel , mint: a Bagossy Brothers Company, Irie Maffia, Balkán Fanatik,  Magashegyi Underground, Belga, Fish! és  30Y; csak hogy a legnagyobbakat említsük.

Ezen felül remek kiegészítő programok között válogathatnak a fesztiválra látogatók, újraélhetik gyermekkorukat, kipróbálhatják az óriáscsúzlit, amőbázhatnak és aki ügyes beállhat az ugrálókötél versenybe is.   Az Erzsébet -parkban Vidámpark várja 3 napon keresztül hogy a borbarátok ne csak a kíváló boroktól szédüljenek meg hanem a különleges  hintákat is élvezzék. Az extrém sportot kedvelők szombaton 16:00-tól egy igazán különleges bemutatót tekinthetnek meg, szintén az Erzsébet-Parkban, annyit mondhatunk nem hagyományos favágás lesz…

A minőségi vásártéren a kísérő falatok, őszi ízek és a szemet is kényeztető kézműves termékek mellett több alkalommal is megjelenik a kultúra; az egyik legfontosabb Majtényi Kinga fotográfus BorTárs fotókiállítása, mely a nő és a bor kapcsolatát mutatja be sajátos nézőpontja szerint. A kiállítás a fesztivál mindhárom napján megtekinthető lesz. Vasárnap 17:30-kor a fotók árverésre kerülnek, a befolyt összeget a Vaszary Kolos Korház belgyógyászati osztályának ajánlja fel a művésznő. A fesztiválon jelen lesz az esztergomi Ferences gimnázium Férfikórusa, és soha nem látott meglepetéssel készül a Mogyorósbányai Fúvószenekar is.

 Az ingyenes rendezvény ismét felejthetetlen élményt ígér a fesztivál látogatóinak!

részletek: http://www.borhid.com

facebook: https://www.facebook.com/borhidfesztival/?ref=bookmarks

 

Balkán Fanatik

A 2002-ben alakult producer duó tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket.

Bëlga

A csapat alapító tagjai: Bauxit, Még5lövés és Tokyo, mindannyian a buddhista főiskola hallgatói voltak. A Tilos Rádió egyik műsorában találkoztak, ahol megismerték DJ Tituszt, és Sickratman-t.